Elektronikai eszközeink környezeti és társadalmi hatásai

e-Figyelő

e-Figyelő: országos környezeti nevelési vetélkedőt indítunk - még lehet jelentkezni

2018. február 07. - fidusz

A Fenntarthatóság Felé Egyesület szakmai partnerével, a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen e-Figyelő címmel országos 3 fordulós vetélkedőt hirdet 14-19 éves középiskolás diákok számára. A vetélkedő 2018. február 12-tól 2018. május végéig tart. A vetélkedő élő döntőjébe bekerült 10 csapat értékes nyereményeket, az első 3 csapat osztálykirándulást nyerhet!

efigyelo_crop3.jpg


A vetélkedő témája

A fiatalok nap mint nap használnak elektronikai eszközöket, amelyek hátteréről azonban kevés információval rendelkeznek. A készülékeknek - mobiltelefon, tablet, laptop - jelentős globális, környezeti és társadalmi hatásai vannak. Az e-Figyelő program az ezen eszközök életciklusa során felmerült problémákra hívja fel a figyelmet, beleértve a környezeti terheléseket, a gyárakban dolgozók egészségügyi, társadalmi és szociális szempontjait, a hulladék és újrahasznosítás kihívásait. Ezen keresztül a gyerekek jobban megértik a világ működését, a problémák gyökerét és hajtóerőit, és azt, hogy ők felelős vásárlóként, felhasználóként mit tehetnek. A 3 fős diákcsapatok egy izgalmas küldetésen keresztül - összefüggéseket keresve, esettanulmányokat kutatva és elemezve, majd az eredményeiket saját, egyedi módon bemutatva az iskolának – ezen globális fenntarthatósági dilemmák és kérdések nyomába erednek interaktív, játékos formában.


Jelentkezés feltételei, regisztráció

A vetélkedőre 14-19 éves diákok jelentkezhetnek az ország egész területéről. A jelentkezéseket 3 fős csapatokban várjuk, iskolánként és osztályonként tetszőleges számú csapattal.

Jelentkezési határidő: 2018. február 12. éjfél!

A sikeres regisztráció feltétele az https://goo.gl/forms/FhtI1pWqFIRsF8wI3 linken megadott jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak e-mailen megerősítést küldünk. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után kapják meg e-mailen a csapatok

A vetélkedő teljes felhívása innen letölthető.

A vetélkedő témájához kapcsolódóan a közeljövőben az e-Figyelő blogon rendszeresen közzéteszünk háttéranyagokat, hasznos információkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://efigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5213643204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása